Bitcoin

Is de Bitcoin-vestiging op $19K of wacht je gewoon op het einde van de sleepboot?

De afgelopen dagen is het bitcoin erin geslaagd om zijn prijsniveau boven de $19K te houden. Op dit moment lijkt het te proberen het plafond van $19.300 te breken. Als we de huidige handelsvolumes vergelijken met die aan het begin van de afgelopen week, is het duidelijk dat er een daling is met de helft tot $25 miljard.

Dus, hoewel de markt niet daalt, ondersteunen de traders de huidige dynamiek niet en lijken ze in stand-by modus te staan. Het lijkt erop dat niemand een late koper of een vroege verkoper wil zijn. In de tussentijd blijft de Crypto Fear & Greed Index in de „extreme greed“ modus op 94. Het betekent dat er een grote kans is op een correctie.

De traditionele markt heeft veel aandacht getrokken door de hernieuwde groei van goud, voorraden en olie. Tegen die achtergrond wacht de cryptocurrency markt op andere triggers. Aangezien de huidige prijsdynamiek tot op zekere hoogte wordt beheerd door institutionele beleggers, kunnen er golven van daling en toenemende belangstelling zijn, afhankelijk van wat er binnen de traditionele markten gebeurt.

In de afgelopen week ontbrak het bitcoin aan het momentum om het met $20K door de weerstand te halen. Het werd verworpen, en het viel onder de $18.000 op een bepaald punt. Die belangrijke test zou deze week kunnen gebeuren, zoals veel analisten verwachten. Nadat $20K is overtroffen, zouden we een andere winstneming onder ogen kunnen zien, die voor de markt genoeg zou kunnen zijn om een correctie te lanceren.

Het opkomende nieuws dat MicroStrategy bitcoins heeft gekocht voor een prijs van bijna $19.500 kan later deze week veranderen in een belangrijke factor voor bitcoin support. Dit bedrijf verwierf $50 miljoen aan munten en heeft momenteel ongeveer 41.000 bitcoins in bezit. Hoewel, in vergelijking met de traditionele markt die een relatief kleine investering is, zou zo’n injectie heel tastbaar kunnen zijn en een positieve impuls kunnen geven aan de crypto-markt.

Regelgeving

De crypto-gemeenschap maakt zich ook zorgen dat de uitgaande Trump-administratie de voorschriften voor cryptocijfers kan aanscherpen. Maar in die context is de ontluikende markt nog steeds in onbekend vaarwater. De Democraten stellen zich ook niet positief op tegenover bitcoin en andere digitale valuta.

Uit de reactie op de intentie van Facebook om Libra te hernoemen en een stabiele munt onder de naam Diem te lanceren, blijkt dat er in het algemeen moeilijke tijden op stabiele munt markten wachten. In het geval dat het wetsvoorstel over de regulering van stablecoins een wet wordt, zal het Diem en alle andere activa in deze categorie treffen.

De grote industrie die zich heeft gevormd rond Tether (USDT) zou gedwongen kunnen worden om te zoeken naar nieuwe manieren om cryptos in fiat over te brengen en op zijn beurt winst te maken.