Bitcoin

JPMorgan publicerar brev som säger hur solid Bitcoin är

Det är alltid bra att se bitcoin få ett nytt fan, och det är vad som verkar hända med JPMorgan, som på en gång styrdes av en man som inte brydde sig om kryptovalutan.

I ett pressmeddelande nyligen förklarade företaget varför Bitcoin Revolution var en bättre alternativ valuta än guld och varför den var mer beredd att konkurrera i den finansiella världen.
JPMorgan tycker mycket om BTC

JPMorgan är under kontroll av en man vid namn Jamie Dimon, som tidigare har sagt några ganska nedsättande saker om bitcoin och dess egenskaper. Dimon har tidigare hänvisat till bitcoin som ett bedrägeri, men det dröjde inte länge efter när han beställde utvecklingen av en ny kryptovaluta som specifikt drivs och drivs genom sitt företag. Det skulle kallas JPM Coin, och det var ett av de första exemplen på att en stor finansiell institution utfärdade sin egen digitala tillgång.

Nu, i ett nyligen skrivet, förklarade företaget att bitcoin har mycket att göra för det, och att det på många sätt överträffar guld. Brevet förklarar:

Till och med en blygsam trängning av guld som en ‚alternativ‘ valuta på längre sikt skulle innebära en fördubbling eller tredubbling av bitcoinpriset … Kryptovalutor får värde inte bara för att de fungerar som välfärdsbutiker utan också på grund av deras användbarhet som betalningsmedel. Ju fler ekonomiska agenter accepterar kryptovalutor som betalningsmedel i framtiden, desto högre är deras nytta och värde.

Orden antyder att med tiden kommer fler företag och individer att se bitcoin som ett sätt att säkra sin förmögenhet mot ekonomiska problem och att köpa både varor och tjänster. Beviljas att detta fortsätter att hända, priserna på bitcoin och dess altcoin-kusiner kommer att fortsätta att lysa.

Vi ser redan bevis på detta genom att PayPal nyligen meddelade att användare kunde köpa objekt med bitcoin via sin plattform, och som ett resultat har valutan nått 13 000 dollar för första gången på över ett år.
Millennials kommer att spela en viktig roll

Dessutom säger JPMorgan att bitcoin har en stor fördel jämfört med guld genom att det är mer attraktivt för årtusenden, vilket företaget säger kommer verkligen att driva adoption i framtiden. Brevet lyder:

Den potentiella långsiktiga uppåtriktningen för bitcoin är betydande eftersom den konkurrerar mer intensivt med guld som en ”alternativ” valuta som vi tror, ​​med tanke på att tusenåriga med tiden skulle bli en viktigare komponent i investerarnas universum.

Detta är ett argument vi har hört tidigare och det är spännande att se JPMorgan bekräfta det. Faktum är att årtusenden har vuxit upp under tiden för den stora lågkonjunkturen och därmed inte ser banker i samma ljus som sina äldre motsvarigheter. De litar inte på vanliga finansinstitut som andra kan, och ser därmed bitcoin som ett starkare sätt att upprätthålla ekonomiskt oberoende